2 (1)_edited.jpg

Program 2022

Valle Baroque & 1700-talsveckan

Vallekör3.jpg

10-13 aug
Koristkursen

Boka in den 10-13 augusti i kalendern och delta i Valle Baroques festivalkör. I år kommer vi djupdyka i den allra äldsta vokalmusiken: gregorianik och tidig vokalpolyfoni! 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig under rubriken Koristkursen i menyn här på hemsidan.

11-12 aug
Familjekonsert med Frispel

Under festivalen Valle Baroque erbjuds något för liten som stor. Delta med barnen, barnbarnen, vännerna eller kusinerna i en interaktiv familjeföreställning med gruppen Frispel. 

Följ med på en 60 minuter lång fartfylld musikalisk resa med Frispel. Med hjälp av närmare 30 olika instrument guidar gruppen Frispel och danspedagog Eva Perbrandt Magnusson publiken genom barockens danser och riddarlekar, vett och etikett, instrument och mode. Hur lät musiken? Vad hade man på sig? Vad åt man? Vad spelade man på för instrument? En interaktiv musikkonsert där publiken aktiveras och underhålls med fartfylld musik, smäktande ballader, rivig dans och taktfasta trummor.

Frispel kommer att uppträda i Skara den 11e och i Falköping den 12e augusti. Mer info kommer inom kort!

2 (g1).png

Vi uppdaterar programmet löpande!

Göteborg Baroque (1).jpeg

11 aug
Göteborg Baroque

Hjärtligt välkommen till den traditionsenliga invigningskonserten med Göteborg Baroque i Varnhems Klosterkyrka. Ensemblen kommer även att ha med sig sitt världsunika claviorganum.

Mer information om konserten kommer inom kort.

Plats: Varnhems Klosterkyrka

Tid: 19.00 - 20.30 inkl paus

12 aug
Renaissance AND - L'amore per Laura

Mot slutet av det omtumlande året 2020 möttes tre musiker en gråmulen dag i Göteborg. Anna Maria Friman (sång) Nora Roll (viola da gamba) och Dohyo Sol (luta) är alla väletablerade musiker på sina respektive områden och instrument. Renaissance AND vill vidga lyssnarens musikaliska vyer genom att levandegöra 1500-talet och renässansen genom den tid vi lever i idag. Med färgrika konserter vill Renaissance AND betona den antites som förklarar att det är i kontrasterna och olikheterna som vi verkligen möts, lever och dör. Gruppen kommer presentera både renässans- och nutida kompositioner, de flesta av dem tonsatta till den italienska poeten Francesco Petrarcas poesi.

Plats: ST OLOFS kyrka, Falköping

Tid: 18.00

3.jpg
1.jpg

13 aug
Återklang - Stockholm anno 1796

Välkommen att ta del av en solokonsert med Anders Ericson. För första gången på 200 år klingar denna svenska luta byggd 1796 i Stockholm av instrumentmakaren Johan Jerner. Detta hybridinstrument mellan barockluta, gitarr och cister utvecklades runt 1780 och användes fram till ungefär 1820, huvudsakligen i Stockholm. Under sin korta blomstringstid spelades på detta instrument originalmusik skriven av lokala virtuoserna Ankar och Preusmark, samt arrangemang från den tidens Gustavianska Opera och även musik av utländska tonsättare som Mozart, Haydn och Pleijel. En okänd musikskatt och ett ohört instrument klingar igen!

Plats: Härjevads gamla kyrka, Skara Fornby

Tid: 13.00