top of page

Acerca de

Göteborg Baroque välkomnar violinister hemmahörande i Västra Götalandsregionen att söka mentorskapsplats för spelåret 2023! Vi utlyser en plats.

Mentorskapsplatsen är en unik chans för dig som vill fördjupa dina kunskaper om barockens repertoar och uppförandepraxis och för dig som vill prova på och lära av det intima ensemblemusicerande som utmärker Göteborg Baroque.

Du kommer under årets gång att få coaching vid åtta tillfällen av din mentor, Fredrik From (violin) samt av Göteborg Baroques konstnärliga ledare Magnus Kjellson. Du erbjuds även att medverka i någon av ensemblens konserter och att sitta med vid alla repetitioner och projekt. Du får möjlighet att tillsammans med Magnus Kjellson medverka i en kortare konsert på Göteborg Baroques hemmascen Tyska Christinae kyrka och får fri entré till alla ensemblens konserter spelåret 2023, inklusive festivalen Valle Baroque. Reseersättning utgår vid mentorskapstillfällena.

För att söka mentorskapsplatserna hos Göteborg Baroque ska du vara skriven i Västra Götalandsregionen, bedriva eller ha avslutat högre musikstudier och vilja fördjupa dina kunskaper om barockens musik.

Vi behöver din ansökan senast den 2 januari 2023.

Du anmäler dig genom att besvara följande frågor:

- Varför söker du mentorskapsplats hos Göteborg Baroque? Vilka är dina förväntningar och vad skulle du vilja lära dig under ett år med oss?

-  Beskriv också din utbildning och erfarenhet inom musikområdet och tidigare erfarenhet av barockmusik. Har du tillgång till en barockfiol?

- Viktigt är också att du skriver ditt namn, din adress, din e-postadress och ditt telefonnummer.

 

Du mejlar dina svar/ansökan till info@goteborgbaroque.se och anger “Ansökan mentorskapsplats” i ämnesraden.

För de som blir kallade, kommer auditions att äga rum i Göteborg den 16 januari 2023.

Vi önskar att du förbereder två kortare stycken av skild karaktär inför detta.

Vi tillhandahåller ackompanjatör.

Om du har några frågor är du välkommen att ställa dem till: info@goteborgbaroque.se

Sök mentorskapsplats hos Göteborg Baroque

bottom of page