Pressmeddelande 2011-09-13

Säsongspremiär – Hela Havet Stormar

Musik och Miljö i samklang – Göteborg Baroque möter Pär Holmgren

Ett massivt högtryck utan orosmoln utlovas trots att det drar in en front med stormby efter stormby över Göteborg Baroques säsongsöppningskonsert. Ensemblens eget yrväder, sopranen Anna Jobrant, står ensam mot en upprörd, rasande och stormande orkester i bland annat Georg Friedrich Händels Silete Venti och Antonio Vivaldis In turbato mare irato. Mer hav blir det i Georg Philipp Telemanns orkestersvit Ebb und Flut där han skildrar vågornas rörelser och havsbrisen i olika dansrytmer. Från stillheten och mjukheten i vågornas rörelser till havets totala tumult. För att riktigt vänja er vid det kommande höstvädret så skildras ytterligare en havsstorm i La Tempesta di mare, även den av Vivaldi. Fredrik From styr skutan i denna konsert för soloviolin och orkester.

Presentatör under dessa konserter är TV-meteorologen Pär Holmgren, aktuell med en ny bok i samband med Bokmässan. Pär kommer att berätta om vad han ägnar sig åt nu efter att vi inte längre ser honom i samband med väderleksprognoser i TV…

Konserttid: Onsdag 21 september 19.30 samt torsdag 22 september 19.30 i Christinae kyrka, Göteborg

Texter, recensioner, mer konsertinfo och pressbilder finner ni på www.goteborgbaroque.se.

Göteborg Baroque består av 23 instrumentalister och 8 sångare. Instrumentalisterna spelar på tidstrogna instrument; antingen på originalinstrument från barocken eller på kopior av gamla instrument. Göteborg Baroque har valt att fokusera på svensk, tysk och italiensk barockmusik från 1600- och 1700-talet. På programmet sätter man gärna upp musik från den så kallade Dübensamlingen. Göteborg Baroque stöds av bland andra av Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Kulturrådet samt Theodor och Hanne Mannheimers stiftelse.