Vivaldigala

FB_omslagsbild_20163

Onsdag 27 april 2016 kl 19.30 Tyska Christinae kyrka, Göteborg

. KÖP BILJETT HÄR 

Torsdag 28 april 2016 kl 19.30
 Tyska Christinae kyrka, Göteborg

. KÖP BILJETT HÄR

En Årstid och ett knippe operaarior när Göteborg Baroque tar sig an Vivaldis virvlande repertoar. Vivaldi föddes i Venedig 1678 mitt under en jordbävning och dog utfattig i Wien 1741. Han skrev, hävdar han själv, 94 operor. Man har bara återfunnit ett 50-tal men med tanke på hans produktivitet är det inte omöjligt! Oavsett, så är hans operarepertoar omfattande men sällsynt i Sverige. Mest känd idag är han för konsertsviten De fyra årstiderna och Gloria. Årstiderna utkom 1725 där han på ett revolutionerande vis beskriver naturen och dess olika ljud på landsbygden kring Mantova – sjungande fåglar, porlande bäckar, surrande myggor och berusade dansare med mera.
Mycket av sin musik skrev han för barnhemmet Pio Ospedale della Pietà i Venedig där han var anställd under 30 år. Han flyttade i slutet av sitt liv till Wien för han hoppades att Karl VI, som blivit mycket förtjust i hans musik, skulle försörja honom. Olyckligtvis dog Karl VI ganska snart efter Vivaldis ankomst till Wien och han dog själv och fick en fattigmans begravning ett år senare. I denna konsert framförs arior ur operor som La fida ninfa, Orlando furioso och Tito Manilo.

Priser: 200 kr student 100kr, gäller alla ungdomar till och med det år man fyller 25 år. Barn och ungdomar till och med 16 år fri entre. Betala kontant, med kort eller swish!