Valle Baroque 2013

Smakar natur? Låter mat? Känns musik?

Valle Baroque
är festivalen för alla sinnen – med mat, konst, musik och natur ger den en unik möjlighet för dig att tillfredsställa alla dina sinnen. Med Varnhems Klosterkyrka som nav mitt i ett av Sveriges mest natursköna områden pågår festivalen i dagarna fem.

Göteborg Baroque medverkar och har i år bjudit in två ensembler med unga, begåvade musiker – Norwegian Cornett and Sackbuts och solistprisetvinnaren Per Gross, blockflöjt. Peder Lamm dyker upp för att följa upp förra årets succé med sitt Antik­rally. Det bjuds på utomhusfilm och konstutställningar; kurser i barockinterpretation för körsångare och trumpetare; matföreläsningar och söndagsmiddag, bussrundturer och guidade naturvandringar. Dessutom kan du besöka små gårdsbutiker, caféer eller titta in i bygdernas vackra kyrkor. Här finns verkligen allt.

Så, smakar natur? Ja, går du ut på promenad en kväll i skymningen efter ett stilla vårregn – nog kan du känna smaken?! Och nog låter mat, sprakande gyllenbrunt smör eller en krämig, smackande risotto och visst sätts hela kroppen i gungning och ger kroppen rysningar av välbehag på en fantastisk konsert … Välkomna.