Theodora

FB_omslagsbild_20162

Onsdag 16 mars 2016 kl 19.30 Tyska Christinae kyrka, Göteborg

. KÖP BILJETT HÄR 


Torsdag 17 mars 2016 kl 19.30
 Tyska Christinae kyrka, Göteborg

. KÖP BILJETT HÄR 

I tiden före påsk ger vi exempel på ett annat martyrskap än det gängse passionsdramat, denna gång med en kvinna i huvudrollen! Theodora var en ung, kristen jungfru i det romerska Alexandria som på grund av sin tro dömdes till ett liv på bordell, räddades därifrån av en konverterad romersk soldat för att sedan förenas med honom i döden år 304 e Kr. I Händels version utspelar sig historien dock i syrianska Antiokia och det är svårt att låta bli att dra paralleller till dagens situation just där.
Theodora är ett av Händels mest dramatiska oratorier och faktiskt det han själv tyckte allra mest om. Han har själv sagt att slutkören i andra akten är »far beyond« Hallelujakören i Messias. Den engelska publiken dök dock inte upp när verket hade urpremiär på Covent Garden i mars 1750. Att publiken uteblev kan ha haft att göra med att en jordbävning veckan före premiären fått många av Händels beskyddare att fly staden. Så, låtom oss hoppas att Göteborg skonas från jordbävningar i mars 2016 …

Priser: 200 kr student 100kr, gäller alla ungdomar till och med det år man fyller 25 år. Barn och ungdomar till och med 16 år fri entre. Betala kontant, med kort eller swish!