Pressmeddelande 2011-04-04

Pressmeddelande 2011-04-04

Säsongsavslutning med Från Slotts till kolja

Göteborg Baroque avslutar säsongen med ett gästabud. Hovmästare är självaste Carl Jan Granqvist. Konserten har det gemensamma temat mat och vad passar då bättre än att krögaren och professorn Carl Jan Granqvist presenterar och kåserar kring 1600- och 1700-talets kulinariska seder och bruk.

När noblessen satte sig till bords vid festligheter och banketter under 16- och 1700-talet åtnjöt de också underhållning i from av instrumental- och vokalmusik. Vid hovet i Dresden var en av huvuduppgifterna för en hovmusiker att spela musik till bordet och ”Tafelmusik” var under en tide en egen genre vid sidan av sakral- och kammarmusik. Göteborg Baroque serverar med glädje musikaliska delikatesser ur GP Telemanns Tafelmusik, Kanariefågelkantaten och Kaffekantaten av JS Bach. Smaklig spis!

Solister:
Anna Jobrant, sopran
Amanda Flodin, mezzosopran
Martin Thörnqvist, tenor
Jan H Börjesson, bas

Ensemblen övar och är tillgänglig för intervju i Christinae kyrka, lördagen den 9 april 2011, tid enligt med Magnus Kjellson, konstnärlig ledare och dirigent, 070-916 50 02.

Konserttid: Tisdag 12 april 19.30 samt onsdag 13 april 19.30 i Christinae kyrka, Göteborg

Ensemblen ger även konserten i Strömstad kyrka, 10 april kl 18.30 samt på Kulturhuset Fregatten, Stenungsund, 11 april kl 19.00. Carl Jan Granqvist medverkar endast vid konserterna i Göteborg.

Texter, recensioner, mer konsertinfo och pressbilder finner ni på www.goteborgbaroque.se.

Göteborg Baroque består av 23 instrumentalister och 8 sångare. Instrumentalisterna spelar på tidstrogna instrument; antingen på originalinstrument från barocken eller på kopior av gamla instrument. Göteborg Baroque har valt att fokusera på svensk, tysk och italiensk barockmusik från 1600- och 1700-talet. På programmet sätter man gärna upp musik från den så kallade Dübensamlingen. Göteborg Baroque stöds av bland andra av Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, Kulturrådet samt Theodor och Hanne Mannheimers stiftelse.