Göteborg Baroque presenterar stolt en Festival – Valle Baroque

Under tre dagar i augusti 2012 bjuder Göteborg Baroque in till en festival i natursköna Vallebygden, Skara. 17-19 augusti pågår festivalen som förutom fantastisk musik även kommer att ge upplevelser av andra konstformer i samarbete med föreningen Vallevägen. Konserterna kommer att hållas i kyrkorna i bygden och festivalens avslutningskonsert ges i Varnhems Klosterkyrka den 19 augusti.

Vallebygden ligger strax utanför Skara och där finns hela sex naturreservat med olika flora och fauna. Det är ett gammalt kulturlandskap med slottsruiner, hagar, lundar med ädellövskog, prunkande blomsterängar och rofyllda fiskesjöar… och snart alltså även barockmusik. Tanken med hela festivalen är att det skall bli en helhetsupplevelse för alla sinnen; fantastisk musik, konsthantverk, fiske, promenader och kulinariska äventyr av de lokala producenterna. Tips på boende, allmän information om bygden och mycket mer hittar du på www.vallevagen.se

Under festivaldagarna ges tillfälle för dig som är van körsångare och vill fördjupa dig i barockinterpretation att delta i en kurs där du coachas av medlemmarna i Göteborg Baroque samt konstnärlig ledare Magnus Kjellson. Resultatet hörs på avslutningskonserten då vi tillsammans framför oratoriernas oratorium Messias av GF Händel. Kursen börjar fredagen den 17 augusti kl 10.00 och du intresseanmäler dig på info@goteborgbaroque.se. Kursavgiften är 500 kr och då ingår entré till samtliga konserter. Ytterligare information kommer.