Bist du bei mir & Borrowed, not stolen

Onsdag 17 november kl 19 Tyska Christinae Kyrka KÖP BILJETT

Under sommarfestivalen Valle Baroque fick tyvärr Woodpeckers konsert Borrowed, not stolen ställas in pga pandemin. Därför är det extra kul att kunna välkomna blockflöjtskvartetten till Göteborg Baroques egen konsertserie! Det blir en helkväll som inleds med programmet Bist du bei mir med medlemmar ur Göteborg Baroque

BIST DU BEI MIR 

Välkommen in till en intim konsert med Göteborg Baroques konstnärliga ledare, Magnus Kjellson, orgel, Amanda Flodin, sång och Anders Ericson, ärkeluta. Trion bjuder på musik och sånger av Johann Sebastian Bach ur Georg Christian Schemellis musikalischem Gesangbuch och Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach.

BORROWED, NOT STOLEN 

Trots blockflöjtens popularitet under högbarocken, finns överraskande lite originalrepertoar för blockflöjtsensemble. Därför har vi fått ”låna” musik som egentligen avsetts för andra instrument. Dessa lån medger också att vi kan presentera några av våra favoritverk för er. Dessa barockpärlor interfolieras med gamla folkmelodier från de länder vi själva kommer ifrån; Sverige, Danmark, Norge och Irland. Programmet visar upp våra instrument från flera perspektiv – från det högtidliga till det virtuosa.

Woodpeckers blockflöjtskvartett är en dynamisk grupp unga musiker, som alla delar samma passion för att framhäva både gammal och ny musik. Deras repertoar spänner från medeltid fram till idag med en förkärlek för barockmusik och nyskriven musik. De har som mål att presentera blockflöjten i ett helt nytt sammanhang och samarbetar därför med såväl unga som etablerade tonsättare från Skandinavien och Europa för att utveckla blockflöjtens repertoar och uttrycksmöjligheter. Samtliga medlemmar har också profilerat sig som vinnare och pristagare vid internationella tävlingar och de konserterar regelbundet runtom i hela världen.